Het evenement

Sinds 2022 wordt in Tubbergen het hardloopfestijn Loop Esch Door georganiseerd. Een hardloopevent in en rondom het bruisende centrum van Tubbergen én over de beruchte Tubbersgse Esch. Een flinke sportieve én gezellige uitdaging! 

Geschiedenis

De initiatiefnemers zijn een aantal fanatieke hardlopers uit Tubbergen. Het idee om een loop te organiseren dwaalden al langer door de hoofden van deze lopers en samen met de organisatie van het Oktubberfest hebben ze in 2022 de handschoen opgepakt. In een korte tijd is Loop Esch Door uitgegroeid tot een volwassen evenement die zijn plekje heeft veroverd in het hardloopwereldje. Sinds 2024 organiseert Loop Esch Door het evenement volledig zelfstandig.

Missie

Onze is missie is het realiseren van een hardloopevenement waar prestatie en recreatie hand in hand gaan, en dat gewaardeerd wordt door een sfeervolle ambiance in het centrum, het fraaie landschap en het uitdagende parcours. Wij kennen geen beperkingen. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan één van de hardloopevenementen, de G loop of de wandelroute. Met dit evenement willen wij hardlopers en wandelaars stimuleren om er nóg vaker op uit trekken, of het nou hardlopend of wandelend is, alleen of in een groep, iedereen kan mee doen!

Ideeën?

Heb jij ideeën hoe we dit evenement nog sportiever en aantrekkelijker kunnen maken? Laat het weten!

Foto evenement 2