Loop Esch Door

Sinds 2022 wordt in Tubbergen het hardloopfestijn Loop Esch Door georganiseerd. Een hardloopevent in en rondom het bruisende centrum van Tubbergen én over de beruchte Tubbersgse Esch. Een flinke sportieve én gezellige uitdaging!

Geschiedenis

De initiatiefnemers zijn een aantal fanatieke hardlopers uit Tubbergen. Het idee om een loop te organiseren dwaalden al langer door de hoofden van deze lopers en samen met de organisatie van het Oktubberfest hebben ze in 2022 de handschoen opgepakt. In een korte tijd is Loop Esch Door uitgegroeid tot een volwassen evenement die zijn plekje heeft veroverd in het hardloopwereldje. Sinds 2024 organiseert Loop Esch Door het evenement volledig zelfstandig.

Missie

Onze is missie is het realiseren van een hardloopevenement waar prestatie en recreatie hand in hand gaan, en dat gewaardeerd wordt door een sfeervolle ambiance in het centrum en het fraaie landschap. Daarnaast willen we gedurende het hele jaar een lokale maatschappelijke impact door mensen te stimuleren te bewegen met wandelgroepen, hardloopclinics en andere events.

Foto evenement 2