MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID


LOOP ESCH DOOR HEEFT IMPACT OP DE TUBBERGSE SAMENLEVING

Loop Esch Door is meer dan alleen prachtige loop in het najaar. Met het evenement wordt inwoners van de Tubbergen en omgeving gestimuleerd om vaker te bewegen, maar ook door het jaar heen probeert Loop Esch Door impact te hebben op de Tubbergse samenleving.

  1. Inclusiviteit. Of met andere woorden: iedereen kan lekker mee lopen bij ons! Het programma bestaat uit verschillende onderdelen voor jong en oud en niveau. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de KidsRun, Wandelroute en de G-Run die speciaal bedoeld is voor sporters met een beperking. 

  2. Lokale betrokkenheid. Loop Esch Door zoekt de samenwerking op met lokale ondernemers en instellingen met als uitgangspunt om mensen in beweging te krijgen. Samen met VAST Sportservice worden clinics georganiseerd voor sporters met een beperking. De medailles worden traditioneel vakkundig in elkaar gezet op de dagbesteding van de woongroep Avelijn de Wieken, die natuurlijk ook worden uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement!

  3. Gezondheidsbevordering. Zoals gezegd stimuleert Loop Esch Door mensen om vaker een rondje te rennen of te lopen. Maar er gebeurt meer! Zo is er vorig jaar een evenement georganiseerd in samenwerking met Henk Jan Koershuis van De Beste Verliezer voor meer bewustwording van een gezonde leefstijl. 


Heb jij ideeën hoe Loop Esch Door nog meer impact kan hebben? Aarzel niet en stuur een mail!